En burriana

La província de Castelló posseeix gran varietat de paratges. Si ens traslladem cap al sud de la població, a la Vall d’Uixò podem visitar les Coves de san Josep, el riu subterrani navegable més llarg d'Europa, si seguim cap a l'interior arribem a la Serra d'Espadá amb poblacions importants com Artana i Eslida. Cap al nord trobem zones de gran interès com el Desert dels Palmes, paratge emblemàtic de la Comunitat Valenciana on es troba el Monestir pertanyent a l'Ordre Carmelitana. A la comarca dels Ports, s'emplaça, entre altres poblacions, Morella, ciutat totalment emmurallada. El Maestrat ens endinsa en la Prehistòria amb mostres d'Art Rupestre declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. No podem oblidar que Borriana es troba a tan sols 45 minuts de València, la qual cosa suposa un accés ràpid a la ciutat i les seves múltiples atraccions. Borriana, per la seva banda, compta també amb les seves joies particulars. Com per exemple, el seua esplendida costa, considerada com a pol d'atracció turística i de segona residència per a les poblacions dels voltants, ja que, a més de ser unes platges meravelloses, estan acomodades per a persones que posseeixen algun tipus de discapacitat.

Rutes amb bici

La dificultat de les rutes és baixa, ja que totes discorren per terreny pla. Animar-vos a realitzar alguna d'aquestes rutes de dues o tres hores i perdre-us durant un moment entre el mar dels tarongers que encara conserva el terme de Borriana.

Senderisme

El terreny és totalment pla i combina zones d'asfalt amb camins de terra o pedrosos. Per això, les caminades per aquesta localitat no resulten molt pesades. Podreu trobar altres rutes llargues i per muntanya més properes, en els paratges naturals que es troben als voltants de Borriana.

Ruta de les ermites


És una caminada pel terme de Borriana que passa per les nombroses ermites, totes elles austeres, que s'amaguen entre els tarongers. El recorregut és d'uns 35 Km.

Paratge Natural El Clot de la Mare de Deu

És un paratge natural frondós que s'estén al voltant de la desembocadura de la rambla del riu Ana. És un lloc ple d'ombra, que es conserva fresc fins a en ple estiu i que, en la seua part més interior compta amb una plana d'herba ideal par a realitzar un pícnic amb la família o amb els amics.

Passejos a cavall

Borriana posseeix un centre d'equitació en el qual podràs donar uns agradables passejos a cavall, aprendre a muntar, i realitzar una àmplia varietat d'activitats.

Activitats de motor

Es poden realitzar activitats amb buggies i quads, vehicles potents capaços de portar-te a llocs als quals no podries accedir sense ells. A Borriana trobaràs una empresa especialitzada a realitzar excursions tot terreny per la zona de la Plana Baixa, des d'itineraris per la muntanya fins a rutes prop de la platja.

Activitats aquàtiques

  • Windsurf: a la platja de l'Arenal de Borriana es pot practicar el Windsurf durant tot l'any. És una platja de sorra protegida per dos espigons que permeten la pràctica segura del Windsurf.
  • Surf: durant uns pocs dies de l'any la platja del Grau i la desembocadura del Millars es converteixen en llocs aptes i idonis per practicar surf.
  • Vela lleugera, piragüisme...: La platja de Borriana és un punt del mediterrani òptim per a la navegació en vela. La seva costa ofereix la major part dels dies vents suaus, constants i provinents de la platja que són perfectes per a la iniciació a la navegació.
  • Busseig: La costa de Borriana ofereix diversos llocs interessants del fons marí. Tens la possibilitat de gaudir d'agradables immersions amb la temperatura de l'aigua bastant càlida.

advertising

advertising

advertising